Let op: Je browser wordt niet ondersteund.
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed kan worden weergegeven

Bedrijfsprofiel

Altus-Escon-Company B.V. (Altesco), gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, strategisch gelegen tussen de luchthaven Schiphol-Amsterdam en de haven in Rotterdam. We zijn een onafhankelijke Nederlandse fabrikant van diagnose-apparatuur voor de automotive-industrie voor personenwagens, busjes, lichte bedrijfswagens, caravans, aanhangers, motorfietsen en zware bedrijfswagens. De apparatuur wordt gebruikt in keuringsstations, service shops en garages. We hebben een breed assortiment met onder andere remtestbanken, zijslipmeters, ophangingstestbanken, pedaalkrachtmeters, spelingsdetectoren, koplamptesters en emissietesters.


Breed assortiment


Altesco heeft een wereldwijd distributienetwerk opgezet. Al onze toegewijde distributeurs nemen de import, verkoop, marketing en after-sales naar de eindgebruikers voor hun rekening. Ze zijn getraind door Altesco om de individuele eindgebruiker de best mogelijk hulp te kunnen bieden. Uiteraard met de assistentie van de diverse afdelingen van de Altesco-organisatie. Ondanks dat wij distributeurs als onze belangrijkste doelgroep zien, zullen we de signalen van de keuringsstations, garages en officiële instanties niet negeren.

worldmap

De product- en softwareontwikkeling vindt binnenshuis plaats. Dit maakt ons flexibel bij het snel doorvoeren van vragen uit de markt. De eind- en kwaliteitscontrole van ALLE geproduceerde apparatuur wordt altijd door Altesco-medewerkers zelf uitgevoerd. Zo streven we onze hoge kwaliteitsstandaard voor de producten en het productieproces na.

Kwaliteit is een prioriteit. Altesco is officieel ISO9001:2015 gecertificeerd sinds 2003. Indien u geïnteresseerd bent in het kwaliteits- en mileubeleid kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar sales@altus-escon.com.

Om een snelle levering te waarborgen, ligt het merendeel van het assortiment op voorraad in ons magazijn in Nieuw Vennep. Indien niet het geval proberen we de levertijden tot een minimum te beperken.


Korte levertijden


Om te kunnen blijven concurreren in de dynamische automotive wereld is de organisatie onderverdeeld in diverse afdelingen die dagelijks in contact staan met elkaar om snel te kunnen anticiperen op de snel veranderende wensen in de markt.

Korte geschiedenis

Altus-Escon-Company BV (Altesco) is opgericht in 1989 als Analogic Engineering. De oprichter was begin jaren tachtig al verantwoordelijk voor de introductie in Europa van de platenbank. Deze ervaring resulteerde in een bedrijf dat zich begin jaren negentig specialiseerde in apparatuur gericht op het testen van de ophanging onder de merknaam Altus. In een later stadium is het assortiment uitgebreid met meer complexe teststraten voor auto's, lichte- en zware bedrijfswagens als ook éénvoudigere remtesters voor bovengenoemde voertuigen, motorfietsen, caravans en aanhangers.

In 1996 heeft Analogic Engineering het bedrijf Escon International, gespecialiseerd in pneumatische spelingsdetectoren voor personenwagens, overgenomen. Vanaf dat moment is de bedrijfsnaam veranderd in Altus-Escon-Company BV (Altesco). Onder de merknaam Escon breidde Altesco het assortiment uit met hydraulische spelingsdetectoren voor personenwagens en zware voertuigen.

In 2000 heeft Altesco Comar overgenomen. Comar was opgericht in 1985 en gespecialiseerd in platenbanken van het merk Comar. Een nog betere marktpositie ontstond door de toevoeging van de Comar distributeurs in het netwerk.

Onze merken

Altesco

Altus

Escon

Comar

OEM

IMG_9919 bewerkt (2400x2100).png
Produktie
IMG_0503 (2400x2100).png
Magazijn
IMG_9826 (2400x2100).png
Ontwikkeling
IMG_1178 (2400x2100).png
Testen